015- הדף היומי בזוהר הסולם – יתרו – מג-מה השקפה |☆תגיות:...

015- הדף היומי בזוהר הסולם – יתרו – מג-מה השקפה |☆תגיות: שרטוטי ידיים והתקדמות רוחנית

שיעור שמע:
הורד Mp3

יִתְרוֹ מג-מה

וְאַתָּה תֶּחֱזֶה בְּסוֹד שׂרְטּוֹטי יָדַיִם.

ישׁנָם קָוְוי יָדַיִם הַמִּשְׁתָּנִים בְּהֶתְאֵם לָהִתְקָדמּוּת הַרוּחָנִית.

אם רושם בכף היד הנקרא ראש נשר המסמל קו אמצעי, הוא כעיגול, ושבר אחד בראשו הוא בדרך יושר בתיקוניו, יעלה לעשירות ולכבוד. ואם ראש נשר הזה מתהפך לאחוריו, יזכה לפעמים לבנים. אבל כשיזקין יזכה לעושר גדול וליקר גדול, יותר מבילדותו. ויזכה בתורה אם יעסוק בה.

יש לבדוק תמיד כיצד בנוי קו האמצעי ולאן הוא נוטה, אם נוטה לאדום יש להיזהר מהדין ששולט בו ואנו מבקשים שמידת הרחמים תשלוט. ואם צבע אדום ההוא נצטבע יותר, ועומד בצבעו זהו אדם ששוכב עם נידה ולא שב מן העבירה לאדונו. ועדיין נמצא בנפרדות, ומראה שאין רצונו בפריה ורביה, ומקדש את חוסר הפוריות.

וכשחוזר בתשובה, נשארו הקווים שביד שמאל, וקו ההוא שהתווסף בימין, הוסר ממנו. חכמי לב הרואים אותו, חובה עליהם לומר לו, לך רפא את עצמך. ואם יסרב ולא ירצה, ועוד יתרגז מהתוכחה, עוזבים אותו לנפשו, ובדרך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו.

קווי החסדים, הרוחב צריכים להיות יותר מהאורך, אך עליהם להיות חזקים. רוחב מידת השפעה ואורך קבלה, ואם מידת הקבלה עולה על מידת ההשפעה, מעיד הדבר שאדם זה הוא בעל תאווה וניאוף ופועל לעצמו.

גם לימוד ב"גריסה" שלא מובנים קווי היד המתוארים בזוהר, עדיין כל לימוד של פנימיות משפיע טוב על נפש האדם, ועדיין יש להתאמץ להבין. כל אחד צריך ללמוד לפי מידתו ויכולתו, כאשר הנשמה בוודאי רווה נחת מלימוד פנימי וניזונה ממנו, הנשמה מאירה באור מקיף, דהיינו גם ללא הרגש בתוך האדם, ועדיין היא גורמת להשתוקקות וחיבור לאמת.

הַהוֹלֵך בְּדֶרֶך הָאֱמֶת מָסֻגֶּל לְעַצְמוֹ שֶׁקֶט נַפְשִׁי.

אתר הבית- http://hasulam.co.il
אתר ספר הרב: http://parasha.pw
פייס הרב: http://adamsinay.net
הזוהר היומי: http://zoharyomi.net
אתר התע"ס: http://kab.li
חנות ספרי קבלה: http://kabbala.co
קורסים נבחרים: http://moodle.hasulam.co.il
קבלה למתחיל: http://goo.gl/zGAtcv
טיפ זוגי קבלי: https://goo.gl/cg1T8Y
ניוזלטר שבועי: http://goo.gl/uQl5qR
אפליקציית הסולם: http://www.hasulam.co.il/ap
הרב אדם סיני: http://goo.gl/B4Pfwl

צור קשר: http://goo.gl/81NR6h

פייסבוק –
http://facebook.com/hasulams