הדף היומי בזוהר הסולם – פרשת שופטים י-יג | השקפה| שיעור 4

הדף היומי בזוהר הסולם – פרשת שופטים י-יג | השקפה| שיעור 4

שופטים  י – יג  שעור 4  סיום

ע"פ שניים עדים יקום דבר

הַכֹּחַ לְהִתְגַּבֵּר בְּמִלְחֶמֶת הַיֵּצֶר הוּא הָאֱמוּנָה לְמַעְלָה מֵהַדַּעַת.
לֹא נִתָּן לַחֲזֹר בִּתְשׁוּבָה עִם תֵּרוּצִים, אֶלָּא בְּוִדּוּי אֲמִתִּי.
כְּדֵי לְהָמִית אֶת ס"מ הָרֶשַׁע, יֵשׁ לְהָבִיא שְׁנֵי עֵדִים בְּנֶפֶשׁ- שֶׂכֶל וָלֵב.

יש לבוא באמונה, היינו ברצון לחדש את הקשר, שאז מבינים שגם אם חוטאים בשוגג, הדבר בא בהשגחה מלמעלה כדי שנבוא בכוונה לתקן. ליצר הרע אין נגיעה עם האמונה, שהיא המקשרת מעל טעם ודעת את האדם לקב"ה, הנברא איננו שלם, לכן עליו לעשות צעד ולבוא בתנועה לקשר עם השלם. התנאי לכך הוא מוכנות לוויתור מוחלט של רצון לקבל תענוג פרטיות, כלומר מותר ליהנות רק מהקדושה, מהאמת.

על פי שני עדים או שלושה, מפני שהתיקון הנפשי דורש עד אחד, של דחיית הרצון, ומסך (דחיריק) שבו שני חלקים מנעולא המכסה את הרצונות הגדולים אותם נועלים מפני שלא יכולים לתקנם, ובחינה של מפתחא, בחינה של קבלה מצומצמת עם רצונות אותם ניתן לפעול לטובת הכלל.

כשאדם בא לתקן רצון רע, אין זה מספיק להקפיאו, כלומר סור מרע אינו מספיק, אלא יש למעט את השמאל, כדי לעורר את כוח החיוב בתפיסת הבורא שבו, ע"י תקיעת שופר. המלכות נקראת דבר, ועל פי שני עדים ניתן לבנותה מחדש, כך בכל ראש השנה. ללא תקיעת שופר לא ניתן לבנות רצון חדש.

ברוך ה' לעולם אמן ואמן

תגיות: לנצח את היצר, וידוי, תשובה