002- הדף היומי בזוהר הסולם – תרומה – ד-ו השקפה|☆ תגיות: שיתוף...

002- הדף היומי בזוהר הסולם – תרומה – ד-ו השקפה|☆ תגיות: שיתוף מידת הדין ברחמים, בריאת העולם

שיעור שמע:
הורד Mp3

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

תרומה ד – ו

כשברא הקב"ה עולם

רַק בֶּשִׁיתּוּף הָרָצוֹן בֶּמּידָת הָהשְׁפּעַה, נִיתָּן לקיים תּוֹרָה וּמִצְווֹת.

חשב הקב"ה לברוא את העולם במידת הדין, ראה שאינו יכול להתקיים, הקדים ושיתף את מידת הרחמים. כלומר נברא בנפש האדם רצון לקבל תענוג, ואם הרצון לקבל הזה יקבל את האור כפי שהוא, יגרום הדבר לריחוק בהשוואה לצורת הבורא שהוא יתברך משפיע. לכן נעשה תיקון שמלכות עלתה לבינה, דהיינו שיתוף הרצון במידת ההשפעה תוך התגברות על הגאווה. שיתוף זה הוא הקשר בין העולמות העליונים לתחתונים.

כשאדם רוצה להוליד רצון מתוכו, או לגלות את החוכמה, חייב הוא לבוא מתוך רעיון נפשי שאינו שייך רק למופשט או רק למגולה, אלא למשהו שמחבר ביניהם.

בבריאת העולם יצר הקב"ה אמונה בנפש האדם אשר תוכל לאפשר את הקיום לכולם. לעם ישראל כחלוץ העובר לפני המחנה נתן הקב"ה את הסגוּלה, קיבל מסוּגלות לשכלול עבורם ולאחר מכן עבור כולם. השכלול הוא בניית המשכן בתוך הלב האוהב ועורג לקשר.

 

 

אתר הבית- http://hasulam.co.il
אתר ספר הרב: http://parasha.pw
פייס הרב: http://adamsinay.net
הזוהר היומי: http://zoharyomi.net
אתר התע"ס: http://kab.li
חנות ספרי קבלה: http://kabbala.co
קורסים נבחרים: http://moodle.hasulam.co.il
קבלה למתחיל: http://goo.gl/zGAtcv
טיפ זוגי קבלי: https://goo.gl/cg1T8Y
ניוזלטר שבועי: http://goo.gl/uQl5qR
אפליקציית הסולם: http://www.hasulam.co.il/ap
הרב אדם סיני: http://goo.gl/B4Pfwl

צור קשר: http://goo.gl/81NR6h

פייסבוק –
http://facebook.com/hasulams