058- הדף היומי בזוהר הסולם – תרומה – קעב-קעג השקפהI תגיות: אושר,...

058- הדף היומי בזוהר הסולם – תרומה – קעב-קעג השקפהI תגיות: אושר, מעשים ושורשים עליונים

שיעור שמע:
הורד Mp3

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

תְּרוּמָה קעב- קעג

וְעָשִׂיתָ שֻׁלְחָן

האתגר של האדם, להתנהג כפי שורשיו.

זהו המתכון לאושר: אשרי האדם שזכה במעשיו להיות כמו שורשיו העליונים. ניתנה לאדם בחירה, ועליו להבין שאין זה אוטומט שהוא יתנהג כמו השורשים העליונים שלו, היות והקליפה נאחזת בו. למרות ההפרעות זהו האתגר באמונה, במעשים ובכוונה להשפיע לעני. כך על כל אחד לתת למי שרואה כעני בנקודה מסוימת דהיינו בגשמיות, או בדעת ולהשפיע לו, וכך אתה מעורר גם את העליון שלך להשפיע לך. כמובן שאין לעשות זאת כדי לקבל, אלא מפני שכך נוהג בעליון. הגדולה של העליון בכך שמעלה את האח"פ של התחתון ולכן כל גדלות היא גם רצון להשפיע לתחתון. אם הרצון גדלות עולה גם רצון להשפיע לתחתון. גדלות כדי לנצל את התחתון היא מזויפת.

הן באכילה והן בתפילה על האדם לבוא נקי במעיו ובמחשבותיו. הס"א מנסה להסיט את האדם כשבא לברך את השם, ולכן נותנים לה מים אחרונים. נקיות הלב אינה אפשרית כשאדם חושק בתענוגות העולם הזה, אלא כשצורך אוכל נשמתי נקי.

תפקיד הגוף לבטא את הנשמה המחפשת קשר לבורא. לכן לכל יהודי יכולת להעלות ביקוש, רצון לעליון, וכאשר משיג אותם במקום השורשים העליונים, בהכרה העליונה – ומשם לקחת תובנות אמיתיות. קשר זה עוקף את הקליפה. רכושו של האדם זהו הביקוש שלו, היכולת להתפלל לנקודות הפנימיות שיתעוררו להזין גם את ההרגשים החיצוניים שלו.

אתר הבית- http://hasulam.co.il
אתר ספר הרב: http://parasha.pw
פייס הרב: http://adamsinay.net
הזוהר היומי: http://zoharyomi.net
אתר התע"ס: http://kab.li
חנות ספרי קבלה: http://kabbala.co
קורסים נבחרים: http://moodle.hasulam.co.il
קבלה למתחיל: http://goo.gl/zGAtcv
טיפ זוגי קבלי: https://goo.gl/cg1T8Y
ניוזלטר שבועי: http://goo.gl/uQl5qR
אפליקציית הסולם: http://www.hasulam.co.il/ap
הרב אדם סיני: http://goo.gl/B4Pfwl

צור קשר: http://goo.gl/81NR6h

פייסבוק –
http://facebook.com/hasulams