075- הדף היומי בזוהר הסולם – תרומה – רכג-רכה השקפה I תגיות: אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת
שיעור שמע:
הורד Mp3
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת
מהגיהינום פוחד מי שחשוך לו בלילה.
אדם שאינו מחובר עם היום, עם הגילוי, מבחינה נפשית הוא נפרד, חי את הבריאה ללא הבורא. בצורה זו הוא פוגם בתפיסה של הקשר של הלילה ליום, לכן יש עניין חשוב לחבר ביניהם ע"י לימוד הפנימיות.
וכי יעקב צריך את ההודעה של עשיו על הברכות, אלא הכל נמצא באדם אחד, ועל השמאל להיכנע לימין. מבחינה נפשית אם הרצון הגדול אינו מודה ומוכן להתכופף לימין, לא ניתן להגיע לתיקון. וכך כשאדם עייף ויגע מהבלי העולם הזה, הוא נתפס לאמונה ומוכן למכור את הבכורה לימין. במצב זה צריכה נקודת האמונה שבנפש להציב תנאי לרצון לקבל, שיסכים לקבל על עצמו שהאמונה היא השולטת, שהפנימיות היא הבכורה ולא החיצוניות, וזאת כדי שלא ישוב לכיסלה ככלב ששב על קיאו. מאבק תמידי זה מופיע בלילה ולא ביום כשיש גילוי, וברור שהאמונה צריכה לשלוט, ועל עשיו שבנפש להודות הפנימיות היא העיקר.
לעיתים מרגיש אדם שחייו תלויים בכמה הוא ירגיש טוב. אך כדי לבנות לב ישר, עליו להסתמך על בינה, תפיסת העולם הבא. אל לו לאדם לבנות לב חברתי ולומר בגאוותו העיקר שאני טוב מבפנים, אלא יבנה לב אלוקי, לפי התבנית העליונה מפני שאִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ.
אתר הבית- http://hasulam.co.il
אתר ספר הרב: http://parasha.pw
פייס הרב: http://adamsinay.net
הזוהר היומי: http://zoharyomi.net
אתר התע"ס: http://kab.li
חנות ספרי קבלה: http://kabbala.co
קורסים נבחרים: http://moodle.hasulam.co.il
קבלה למתחיל: http://goo.gl/zGAtcv
טיפ זוגי קבלי: https://goo.gl/cg1T8Y
ניוזלטר שבועי: http://goo.gl/uQl5qR
אפליקציית הסולם: http://www.hasulam.co.il/ap
הרב אדם סיני: http://goo.gl/B4Pfwl
צור קשר: http://goo.gl/81NR6h
פייסבוק –
http://facebook.com/hasulams