138- הדף היומי בזוהר הסולם – בראשית א' – עמודים נא-נב (למתקדמים)
"הסולם"- http://hasulam.co.il. בפייסבוק – http://facebook.com/hasulams
מאמר יְהִי אוֹר
לצמיחה רוחנית צריך אדם "אבא ואימא" חדשים, רב שיעביר אותו מצד הגוף למצב הנשמה.
וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָאוֹר יוֹם. ויקרא זה הזמין, היסוד שממנו נולדות הנשמות וכל העולמות. תולדה באה תמיד מכוח השלמות — קו אמצעי. רק לבורא שלמות שאינה תלויה, לכן על הנברא לעלות ולהשיג את החיבור אל השלמות בכדי להוליד. לא די ש-הָאוֹר כִּי-טוֹב בבריאה — אלא רצה השם לתת לנברא כוח הולדה, להחזיק עצמו, חסד שלם שאין בו בושה.
על הנברא לעבור ב' שלבים. א' כשנולד מקבל עצמאות לצורך קיום.
ב' שמקבל גדלות לצורך שכלול. אדם נולד עם טבעַים רגילים בכדי לשרוד. בכדי לצמוח, לקבל נשמה ולהיוולד למדרגה הרוחנית מחדש, על האדם לשוב לבטל עצמו, שוב להתעבר — להתבטל לגמרי לעליון, למחשבה חדשה. כאן מחויב תהליך של חולם שורוק חיריק, הכנעה הבדלה המתקה, אי אפשר בדרך אחרת.
יש לאדם מצבים שבהם יש לו הארה, ומצבים בהם עליו לבנות רצון, ולייצר אמונה – לְהַגִּיד בַּבֹּקֶר חַסְדֶּךָ וֶאֱמוּנָתְךָ בַּלֵּילוֹת. הולדה צריכה להיות מקו אמצעי, השתוקקות (הנקבה), אמביציה וזכר השפעה. מתוך אגו אדם לא מוליד כלום. עליך לנטוש את צורת התולדה שלך, ללכת לְךָ מֵאַרְצְךָ וּמִמּוֹלַדְתְּךָ, לזרוק את הרצונות הקודמים, ולקנות גישה חדשה מהעליון.
ללא הכוח של הנברא להוליד, דהיינו להיות כמו הבורא – משפיע, אין קיום לעולם ! ואפשר לומר, מי שלא מייצר השפעה, מזיק לעולם ולא פועל את צד הבורא שבו.