017- הדף היומי בזוהר הסולם – משפטים – מט-נא השקפה|☆ תגיות: ייבום, כהן ואלמנה
מִּשְׁפָּטִים מט – נא
הַסַבָּא
הַאִם כּדַאי לְאָדָם לָשֵׂאת אַלְמָנָה?
הרי מלמד הזוהר שרוחו של הבעל השני מגיע לאימות עם רוחו של הראשון, אשר עלול לדחותה, דהיינו לגרום להסתלקותו מהעולם. מצד שני יכול להיות שדווקא הבעל השני הוא זה שאמור היה להתחבר לנשמתה לכתחילה. במקרה כזה היה דין על בעלה הראשון לפי חשבונות של מעלה, שעליו לשאת אישה ולהידחות מהעולם, וזה בדיוק מה שעושה לו רוחו של הבעל השני אשר מיועד לאלמנה, כפי שאוריה הקדים את דוד המלך עם בת שבע שהייתה מיועדת לדוד עוד מבריאת העולם.
המצב מסתבך כאשר חושב אדם שגירושין יביאו לו את המזור לכל צרותיו. רק לעיתים רחוקות הפרידה יכולה להואיל, בד"כ על האדם לשנות את ההתייחסות שלו ולבחון את המציאות דרך הכלל ולא דרך הפרטיות. הדגש העיקרי צריך להיות על עבודה פנימית ולא לחפש לתקן את האחר.
לעיתים במהלך זמן תיקון לא ניתן לתת לאדם את האישה הראויה לו מפני שהוא לא תיקן, אלא רק לאחר מספר אתגרים גלגולים יכול שיקבל את האשה הראויה.
ישנם דברים הנראים משונים ומוזרים וקשים כמו למשל אישה ההופכת לאלמנה צעירה, או מקרים בהם שואל אדם את עצמו למה ה' מנהל כך את העולם. לנו אין תפיסה בחשבונות של מעלה לכן עלינו להיצמד לאמונה הראשונית שהשם יתברך טוב ומטיב.
אתר הבית- http://hasulam.co.il
אתר ספר הרב: http://parasha.pw
פייס הרב: http://adamsinay.net
הזוהר היומי: http://zoharyomi.net
אתר התע"ס: http://kab.li
חנות ספרי קבלה: http://kabbala.co
קורסים נבחרים: http://moodle.hasulam.co.il
קבלה למתחיל: http://goo.gl/zGAtcv
טיפ זוגי קבלי: https://goo.gl/cg1T8Y
ניוזלטר שבועי: http://goo.gl/uQl5qR
אפליקציית הסולם: http://www.hasulam.co.il/ap
הרב אדם סיני: http://goo.gl/B4Pfwl
צור קשר: http://goo.gl/81NR6h
פייסבוק –
http://facebook.com/hasulams