029- הדף היומי בזוהר הסולם – תרומה – פה-פז השקפה I תגיות: תרומה
שיעור שמע:
הורד Mp3
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
תְּרוּמָה פה- פז
וְיִקְחוּ לִי תְּרוּמָה
להתייוון זה לפעול במקום ההשתוקקות.
אור לא מגרש חושך, את החושך חסדים מתקנים. לא הניסים קובעים את הקשר, אלא האפשרות להיות ביראה הבאה לביטוי בתרומה של האדם ליחד, וכאן מדבר על המשכן. אל לו לאדם לחפש מיסטיקה, אלא מסגרת בה מאפשר לו הקב"ה לפעול את היחד, דהיינו לבטא את המציאות העצמית ליחד. כשהעם רואים שמשה זוכה לזה שהכלה יורדת עם משה לארץ, הם שמחים שוודאי להם שהקב"ה איתם.
כאשר מתעורר לאדם אור והוא רוצה להתחבר להשם, עליו לרצות לתקן עצמו ולא לרוץ ולחפש אורות נוספים. כל הצרות של האדם באים כשאינו מוכן לוותר על האור שמגיע בזמן ההשתוקקות. יש לוותר על קבלה בתוך הדעת, שהיא החוכמה היוונית – הרצון לקבל בהשתוקקות, בגוף ופעולה בתוך הדעת – מוכן לעשות רק מה שאני מבין בשכל.
אֱלֹהִים, אֵלִי אַתָּה אֲשַׁחֲרֶךָּ
האור מאיר בפנימיות האדם, שמוותר על החיצוניות.
בקליפה הצימאון גורם למשוך את האור למקום ההשתוקקות העצמית וזו הטומאה ונק' אור שחור. קבלה מותרת במסגרת הקדושה. הוויתור והדחייה מאפשרים את אור החסדים הבא על הרצון להשפיע שהוא הדבק המקשר בין השתוקקות הנברא שכולו רצון לקבל, לבורא שכולו השפעה.
דוד המלך משבח את הבורא למרות הצרות שנראות בעין רודפות אחריו, מפני שיודע הוא שהקב"ה טוב ומטיב, וכל אתגר שמקבל, הכל בהשגחה לטובתו. כדי לזכות ברוח הפנימית יש להתגבר על הנראה בעין, שהן הקליפות החיצוניות, ויש לפעול מעבר למקרה ולשבח בלב את הקב"ה. התיקון הוא ע"י המשכת החסדים, דהיינו אמונה שלמה בבורא יתברך ושבח אפילו במקום צר. חסדים הם צד היראה של האדם, משמעם השפעה, ויתור על העצמי, שמירה על המסגרת והיכולת לשאול מה נכון לכלל, לבורא ואותם לשבח.
אתר הבית- http://hasulam.co.il
אתר ספר הרב: http://parasha.pw
פייס הרב: http://adamsinay.net
הזוהר היומי: http://zoharyomi.net
אתר התע"ס: http://kab.li
חנות ספרי קבלה: http://kabbala.co
קורסים נבחרים: http://moodle.hasulam.co.il
קבלה למתחיל: http://goo.gl/zGAtcv
טיפ זוגי קבלי: https://goo.gl/cg1T8Y
ניוזלטר שבועי: http://goo.gl/uQl5qR
אפליקציית הסולם: http://www.hasulam.co.il/ap
הרב אדם סיני: http://goo.gl/B4Pfwl
צור קשר: http://goo.gl/81NR6h
פייסבוק –
http://facebook.com/hasulams