006- הדף היומי בזהר הסולם – תזריע טז-יח שיעור השקפה

006- הדף היומי בזהר הסולם – תזריע טז-יח שיעור השקפה

תזריע  טז-יח

וַיִּקַּח אַחַת מִצַּלְעֹתָיו

כל מה שעושה אדם בנפשו, פועל לתיקון או חלילה להפך.

וַיֹּאמֶר יְהוָה אֱלֹהִים, לֹא-טוֹב הֱיוֹת הָאָדָם לְבַדּוֹ אֶעֱשֶׂה לּוֹ עֵזֶר, כְּנֶגְדּוֹ. כל עוד לא שרואים את המשמעות ומטרת החלוקה, החלוקה לא טובה. זכר ונקבה בראם. ולמדנו, שאדם הראשון נברא ב' פרצופים זכר ונקבה, דבוקים זה בזה מאחוריהם. לא טוב היות האדם לבדו, כמו למשל שיש לאדם לב/רצון ואינו משתמש בו, אז נק' לבדו, שעובד רק עם השכל בלי הלב. כדי להשתמש בנקבה/ברצון יש לתת לה עצמאות ואז להתחבר עמה כשותפה. וכך הנברא מול הבורא, נותנים לו להתנסר, הרגשה שהוא יכול לבד בלי הבורא, וכאן עבודתו לבחור בעצמו להיכנע ולבוא כשותף אוהב.

חלוקה היא דבר חיובי כאשר המטרה להגיע לאחר מכן לבחירה מתוך שיתוף. כך את יצר הרע, הנפרדות יש להחזיר לטוב. וכך תפקיד הבריאה, שיצאה לבר, לחוץ לבורא , לחזור ולהתחבר לבורא ע"י הכוח העצמי שקבלה. בתהליך הלידה וההתפתחות, גדלים הזכר והנקבה בנפרד ומגדלים את עצמאותם, ורק אז באים ליחד מתוך בחירה, ומקבלים ברכה מכוח החיבור שבבינה.

אֶעֱשֶׂה לּוֹ עֵזֶר, כְּנֶגְדּוֹ. כנגדו, פירושו כנגד הפנים, כדי שיתחברו זה בזה פנים בפנים הוא הצד החשוב, כל אחד בתפקידו, הזכר כמשפיע והנקבה כמשתוקקת לא לעצמה, אלא מקדישה עצמה ליחד.

חייב באדם לדעת שכל האור והשפע שיוכל לקבל, יגיע רק בזכות הקשר עם נקבה מתוקנת. צד האישה הוא הרצון באדם, ורק כאשר יתקשר נכון לרצון, וינתב את הרצון להתחברות, יוכל להגיע לתכליתו.

גּוֹזֵל, אָבִיו וְאִמּוֹ וְאֹמֵר אֵין-פָּשַׁע. אביו, הקב"ה, אמו, כנסת ישראל. גוזל, כמ"ש: גזלת העני בביתכם. הגזלה, מי שחומד אשה אחרת שאינה בת זוגו. כבר בהרהור על האדם לעצור את הדברים, ובוודאי לא להגיע למעשה. כי מי שמתדבק באשה ליהנות ממנה לפרטיות שלו, אע"פ שהיא פנויה, ונהנה ממנה בלי שבע ברכות שמברכים את הכלה, הוא, כאלו גוזל להקב"ה וכנסת ישראל.