001- הדף היומי בזהר הסולם – מצורע א-ג שיעור השקפה
מצורע א – ג
לְמַעַן תֵּדְעוּן שַׁדּוּן
לשון הרע היא החרב המוציאה את האדם מהעולם.
גּוּרוּ לָכֶם מִפְּנֵי-חֶרֶב כִּי-חֵמָה וג' בלשון הרע, שאמר הנחש אל האשה, גרם אל האשה ולאדם, שנגזר עליהם מיתה ועל כל העולם. שכל מי שיש לו חרב בלשונו, שמדבר לשון הרע, מוכנה לו החרב המכלה את הכל. הגאוותנים מדברים לשון הרע, כדי להראות שאחרים לא בסדר, ואז בהרגשתם הם עליונים עליהם, והרי חיים ומוות ביד הלשון.
כל מי שאינו עוסק בתורה, ואינו משתדל בה, נזוף הוא מהקב"ה, רחוק הוא ממנו, השכינה אינה שורה עליו. גם כשאדם עושה דברים פשוטים מענייני העולם הזה, עליו לתבל אותם בדברי תורה ולחיות בדרך תורה. לא מספיק רק לעסוק בתורה, יש צורך גם להשתדל בה היי מתן הכוחות ביגיעה, ובכך משנה או את רצונותיו, ואת התוצאה או התמורה משאירים לקב"ה. מה שאדם יכול לבקש זו קירבה אל השם.
וכשהוא משתדל בעבודת אדונו, ועוסק בתורה שָׁמוּר הוא בעולם הזה ובעולם הבא, אשרי חלקו, הוא החלק שבעזרתו הוא מתחבר לשכינה, לכלל. כדי להתגבר על מיני צרות שדוחקים את האדם, עליו לעסוק בתורה ולהשתדל בעבודת השם ובעיקר בפנימיות התורה, אז הוא שמור מבחינה נפשית, דבר שיאפשר פירוש נכון למציאות שלא יפגע בקשר עם השם.
בְּשָׁעָה שׁהֶחֵשִׁיך הַלַּיְלָה
למעשה תודעת העולם הזה היא מעין חלום כלפי העולם הבא, כלפי הפנימיות שלו, ואז בחלום מודיעים לו דברים על העולם הזה כשהוא מצב השינה, ולרשעים מוסרים בחלום מידע שגוי.