הדף היומי בזוהר חדש הסולם – פרשת בראשית טז-יח | מתקדמים | שיעור 6
ה דהויה טז - יח שעור 6
על האדם לסדר בנפשו את התודעה כדי לא להישבר.
כאשר מוכן האדם לבטל עצמו, יש ביכולתו להשיג דברים עליונים.
ישסו"ת הוא האות ה ראשונה משם הויה, שאחרי צמצום ב מלכות שהיא ה אחרונה עלתה לבינה, ואז בינה נקראת ה. בעולם אצילות ישסו"ת מלבשת מחזה ולמטה דאו"א.
עולם אצילות הוא עולם התיקון, ומהווה תבנית נכונה כיצד על האדם לפתור את הבעיות הנפשיות כדי שלא ישבר, ויוכל בהתאם לבנות תודעה מסודרת.
לא ניתן לקבל ג"ר דחכמה, שזו בחינה של עץ הדעת. או"א שבהם ג"ר, התתקנו בכוח של ג"ר דבינה, כלומר מציאות שלא ניתן לקבל את החכמה, אלא חסדים בלבד.
מבקש דוד המלך, גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך. נפלאות הם נ פלאות. מאחר והחכמה אצל או"א מכוסה, לכן היא נראית כפלא כלפי התחתון, ומבקש דוד להשיג את החכמה הנעלמת הזו. זוהי ההארה האמיתי שהכין הבורא להיטיב לנבראיו, שעליהם לבטל את האגו כדי לזכות בו.
בתחילה מרגיש האדם שישנו פלא, היינו חכמה עצומה שאינו מבין. ברגע שהוא מוכן לקבל בענווה שהגדלות הזו נמצאת למעלה והוא סמוך אליה, אז מתחילה להתקבל הארה כשהוא מוכן לקבל את החכמה למרות שאינו מבין אותה.
ללא ביטול הגאווה, מנסה האדם להשיג בגשמיות את האורות הללו, וזו בדיוק עצת היצר הרע. כל שעליו לעשות זה להסכים שהחכמה לא נמצאת ברשותו למרות שהוא מרגיש כך, ולבוא באמונה שיש עליון מעליו.
כח עתה מפרש סוד קבלת הפרצופים זה מזה ואומר, ואלו נ פלאות שהם תנהי"מ שמחזה ולמטה דישסו"ת הב' דאו"א הנק ט סומכים מאירים ומעלים את ה למעלה אל ט סומכים משום שנ' פלאות אלו ה"ס בינה ותו"מ המעלים התחתון לעליון שאח"פ דעליון יורדים למקום התחתון וכשהם עולים למעלה מעלים איתם את ישסו"ת להיכל או"א ומתעטרים ומתקשרים תוך ט הסומכים האחרים, כלומר שהם מבחינה אחרת היי מבחינת או"א. ואלו תשעה סומכים עולים לאות י שהיא או"א שהיא למעלה למעלה פירוש שיוד היא עלי עליון לט' סומכים עי העליון דט' סומכים הוא ישסו"ת א והעלי עליון הוא או"א הנק י וע"כ אומר לעילא לעילא. ומשמיענו בזה סדר קבלת הפרצופים זה מזה שאות ה שה"ס ישסו"ת הכולל מקלת מט' סומכים שביוד והט' סומכים מקבלים מיוד ומשפעים אל ה דהויה שהיא ישסו"ת הכולל. ישסו"ת הב' נותן הארת חכמה לכל התחתנים ונחשב עלי עליון.
כט כשה' ספירות של ה יורדים מהעליון שלהם שהוא ט סומכים של יוד ולא ידוע ממי שיורדים, היי שהם בקטנות בו"ק בלי ראש אז ה הו מתעטרת בסוד אלו נ אלו הפלאות שהם תנה"י שמחזה ולמטה דאו"א המלובשים בתוך ה שהיא ישסו"ת. שאלו החמש סומכים היי ה ספירות דגדלות שמחזה ולמעלה דישסו"ת סומכים אותם בעת גדלות אבל בעודן בקטנות הן נקראות נ פלאות משום החסדים המכוסים שהוא פלא עבורם על שם תנהי"מ דאו"א וכאשר מתעטרת ומתפשטת היי ה היא בעת גדלות שמקבלת ג"ר אז חוזרת מסוד נ לתוך סוד ה. כי בקטנות כשאין להם עמידה בפני עצמם נק על שם תנה"י דאו"א נ פלאות ובגדלות כשיש להם עמידה בפני עצמם נק על שם ה ספירות תנהי"מ שמחזה ולמטה של עצמם שהם ה סומכים.
ל עתה מבאר ג בחינות ישסו"ת כסדרן ואומר מתפשטים אלו חמש סומכים למטה היי לישסו"ת ב ובחינה ראשונה דישסו"ת עומדת עליהם בחינת קטנות דישסו"ת מחזה ולמטה, אז היי שמתלבשת בהם וכשבחינה ב דישסות"ת מאירה מכל האורות היי אחר שמשתלמות בעיבור יניקה מוחין דפנים, אז יוצאים ממנה ה אורות אחרים שהם בחינה ג דישסו"ת שהם משתנים ואינם משתנים ימין ושמאל.
שיש בהם ימין ושמאל שהימין הוא אור חסדים שאינו משתנה לעולם וכשם שהוא לעלה כך הוא בסוף המדרגות למטה. והשמאל ה"ס אור החכמה המתגלה בישסו"ת ג ולא בב' בחינות ישסו"ת הקודמים. כנ"ל באו"א שאור זה של החכמה משתנה כי הוא צריך להתלבשות החסדים כשיש זיווג בין ימין ושמאל לקו אמצעי בפנים בפנים יכול להתפשט לתחתונים וכשאין לו חסדים באחוריים הוא נעשה חשך מטרם שיוצא קו אמצעי המייחד השמאל עם הימין לקבל חסדים נמצא שקו השמאל הוא חשך וזהו שרצה להשמיענו. רק בישסו"ת הג' שנעשה זיווג פנים בפנים על האורות, שהתחברו או"א וישסו"ת למדרגה אחת, במצב של ב עליות בעולמות.
לא אחר שביאר שיוצאים ימין ושמאל ב קווים וקו שמאל משתנה מאור לחושך מחמת פירודו מהימין, אומר שמכאן והלאה עומד הדבר להסתמך, היי שקו השמאל עומד להתקקן על סוד עליון בסוד השם הקדוש היי על סוד ו של השם הקדוש שה"ס קו אמצעי המיחד ימין ושמאל דישסו"ת שהוא ה של השם הקדוש שיהיה סתום זה בזה השמאל בימין כלומר שקו השמאל יהיה סתום מג"ר דחכמה מכח התלבשותו בחסדים דימין ותשתכלל על ידו המרכבה הקדושה. סתום מג"ר דחכמה זה תיקון, מפני כשבאו לקבל בעולם הנקודים הייתה שבירה, הכן באצילות ניתן לקבל ו"ק. כשיש התיקון אז המרכבה שנק צד הסומכים יכולה להשתכלל ולהינתן לתחתונים.
לב ואלו חמשה הם ארבעה כי הם חמשה כנגד חמשה סומכים שהם ה הספירות תנהי"מ והם ארבעה כנגד ארבעה רוחות העולם שהם ג הקווים ימין שמאל אמצע ומלכות המקבלת מהם וכל אחד ואחד מאלו ד האורות יש לו מרכבה בפני עצמו. כי אלו ד האורות שבג' קווים ומלכות המקבלתם הם סוד המרכבה ומתום שד' האורות כלולים זה מזה, ע"כ יש בכל אור מרכבה בפני עצמו היי שכל אחד מהם כולל ג קווים ומלכות המקבלתם.
לג עתה מבאר סדר יחוד המדרגות זו בזו וכל המרכבות כולם כלולים כל מרכבה ומרכבה באור אחד, שכל אחד מד' אורות שבג' קווים ומלכות המקבלתם כולל בתוכו מרכבה אחת וכל אור ואור נכלל באלו ה סומכים שהם כח"ב תו"מ של ה וכל סומך וסמך שבהם נכללים באולו תשעה סומכים שהם בחינה ג של אות י וכל אחד ואחד מאלו הסומכים נכלל באות י שהיא נקודה עליונה הראשונה היי או"א הנכללים בא"א הנקרא הנקודה העליונה הראשונה כדי שיהיו כולם אחד כי כולם עולים ומתיחדים באו"א וא"א בא"א ואז כל פרצופי אצילות נעשים אחד. במצב של ב עליות
לד מכאן נמצאים מרכבות שעולות לאות ה ממטה למעלה שהם כ"ה מרכבות כי ה סומכים הם ה מרכבות וכלולות זו מזו שכל סומך כלול מה' מרכבות והם כ"ה מרכבות וז"ס שכתוב יברכו-כה שהיא אותיות יברכו כה היי כ" מרכבות ממטה למעלה.
לה מאות ה ולמעלה הן תשבע המרכבות היי ט סומכים של י העומדים בפני עצמם בלי חשבון כי אע"פ שיש בהם חכמה אין החכמה מתגלה בהם והחכמה מכונה חשבון שהמלכות המושכת חכמה מכונה חשבון ע"כ אומר בלא חושבנא עד סוד י שה"ס או"א עלאין שהכל נסתם בתוכה כי באו"א עלאין אין אפילו גילוי לחכמה, מכאן ולהלאה היי אחר ב אותיות י"ה דהויה שהתבארו ה"ס השם הקדוש היי זו"ן שה"ס ו"ה של השם הקדוש המתעטרים באלו המרכבות של ב אותיות י"ה ונכללים זה בזה שו"ה נכללים בי"ה באלו ד אותיות הויה. במצב הגדלות גם ו"ה ז"א ומלכות מתכללים בעליון.
1. כיצד מקבלים הפרצופים זה מזה אבא ואמא, ישסו"ת א וישסו"ת ב'?
2. מה הבדל בין מצב קטנות למצב הגדלות מצד ישסו"ת?
3. אילו ג' בחינות ישנם?
❦
בית מדרש הסולם ללימוד פנימיות התורה וחכמת הקבלה בדרך ״בעל הסולם״ והרב״ש בראשות הרב אדם סיני.
❡
ניתן לעקוב אחרי העדכונים וליצור קשר
https://www.instagram.com/hasulam.community
[email protected]
הצטרפו ללימוד התע״ס היומי: https://dafhayomitaas.org.il
אתר הבית: https://www.hasulam.co.il
❧