001- הדף היומי בזוהר הסולם – תרומה – א-ג השקפה |☆ תגיות: קנאת סופרים, רחל ולאה, תרומה
שיעור שמע:
הורד Mp3
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
תרומה א – ג
מִי זֹאת הַנִּשְׁקָפָה כְּמוֹ שָׁחַר
נָכוֹן וְרָאוּי לְקַנֵּא בְּצוּרָה, אַך לֹא בָּחוֹמֶר.
קנאת סופרים דהיינו קנאה בצורה היא הקנאה הראויה, שהעולם התחתון המגולה, ירצה להידמות לעולם העליון הנסתר, כך גם בבחינת לימוד התורה. וודאי שאם רחל אינה מקבלת כוחותיה מלאה, מהנסתר, הרי היא פוגמת. רחל עצמה הסכימה לתת סימני הגלוי, של התורה הגלויה כדי ללמוד מזה את הסודות העליונים.
דַּבֵּר אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וְיִקְחוּ-לִי תְּרוּמָה. רבי חייא פתח: כִּי יַעֲקֹב בָּחַר לוֹ יָהּ יִשְׂרָאֵל, לִסְגֻלָּתוֹ. כמה אהובים הם בני ישראל לפני הקב"ה, שרצה בהם ורצה להתדבק בהם ולהתקשר עמהם, ועשה אותם עם יחיד בעולם שיש בהם אחדות ואין עוד עם כזה. דומה הדבר לבחינת ראש שהוא יחיד ומוביל לכל הישות של האדם, דהיינו לכל הגוף, כך ישראל הם העם היחיד, דהיינו הכלל המוביל את הפרטים שכתוב: וּמִי כְּעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל, גּוֹי אֶחָד בָּאָרֶץ, והם רצו בו והתקשרו בו. יש הבדל בין הכוחות המושלים בישראל לבין הכוחות המנהלים את העולם. היה יכול השם יתברך לבנות בעצמו את בית המקדש, אלא כשעם ישראל עושה זאת, זוכה בעצמו לדרך ההתקשרות.
במזרח מנסים בטעות לפעול רק את הבינה, ובמערב רק את המלכות. לכן אל לו לאדם לנסות לחבר עליונים ותחתונים מדעתו. אין שום דרך לעשות חיבור בין הנסתר לנגלה אלא ע"י התורה.
אתר הבית- http://hasulam.co.il
אתר ספר הרב: http://parasha.pw
פייס הרב: http://adamsinay.net
הזוהר היומי: http://zoharyomi.net
אתר התע"ס: http://kab.li
חנות ספרי קבלה: http://kabbala.co
קורסים נבחרים: http://moodle.hasulam.co.il
קבלה למתחיל: http://goo.gl/zGAtcv
טיפ זוגי קבלי: https://goo.gl/cg1T8Y
ניוזלטר שבועי: http://goo.gl/uQl5qR
אפליקציית הסולם: http://www.hasulam.co.il/ap
הרב אדם סיני: http://goo.gl/B4Pfwl
צור קשר: http://goo.gl/81NR6h
פייסבוק –
http://facebook.com/hasulams