הדף היומי בזוהר חדש הסולם – פרשת יתרו ז-ט | השקפה |...

הדף היומי בזוהר חדש הסולם – פרשת יתרו ז-ט | השקפה | שיעור 3

זוהר חדש יתרו ז – ט  שיעור 3

וְאַתָּה תֶחֱזֶה

מלמד כאן על התכונות שצריך אדם לקחת וליישם כדי לרכוש את בחינת האמונה, היא בחינת משה רבינו שבנפש.

זקן הפנים שהוא כנגד י"ג מידות הרחמים, מסמל את האין סוף, דרכם עובר אור החכמה/השפע שלא ניתן לקבל בפנים חלקות. פנים חלקות הם סימן שמנסים לקבל את החכמה שלא כראוי, שלא דרך ל"ב נתיבות החכמה, כלומר את הרצון יש להעביר דרך בינה, מידת ההשפעה שזה קו אמצעי, קו המידה המתוקן. כדי להשיג זאת יש להשתמש נכון בעיניים, אזנים, אף ופה.

האמונה, משה שבנפש צריך להעביר נכון את החכמה, לכן מורה למשה, וְאַתָּה תֶחֱזֶה מִכָּל-הָעָם אַנְשֵׁי-חַיִל יִרְאֵי אֱלֹהִים, אַנְשֵׁי אֱמֶת–שֹׂנְאֵי בָצַע וגו.

מראה כאן שכל הפנים של האדם הם כנגד עשר ספירות, וכאשר משתמשים כראוי בראיה שמיעה ריח ודיבור, ניתן להגיע לצד האנשים שאמר למשה לקחת לנהל את המסע, כלומר על האדם לאמץ תכונות אַנְשֵׁי-חַיִל יִרְאֵי אֱלֹהִים, אַנְשֵׁי אֱמֶת–שֹׂנְאֵי בָצַע.

ואתה תחזה מכל העם, אתה יש להסתכל ולא אחר, כי אתה הוא אור התורה לקיים בך זכרו תורת משה עבדי. ואתה תחזה, ודאי בראיה שלך, בעינים שלך, משום שעיני כל אליך ישברו אותה נותן להם את אכלם בעתו, שהוא מאכל התורה, משום שהשם שלי מאיר בעיניך ובכל התקונים שלך. אומר לו שיקח את כל הבחינות של הדרך הישרה, ואותם יעביר משה לעם.